Ce îi unește pe Victor Ponta și Elena Udrea

Data publicării:
udrea ponta cocos captura

Contractul anchetat de procurorii anticorupţie, în valoare de aproape 11 milioane de euro, bani europeni, a fost semnat în ianuarie 2012.

Procurorii spun că deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, plus tatăl acestuia din urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, au format un grup de presiune. L-ar fi ameninţat pe directorul companiei Hidro Prahova, operatorul regional al sistemelor de apă şi canalizare, şi l-ar fi determinat să măsluiască licitaţia pentru oraşul Comarnic, astfel încât lucrările să fie atribuite firmei controlate de cumnatul premierului.

Întâmplător sau nu, Iulian Herţanu s-a asociat pentru a realiza contractul cu Dan Besciu, un om de afaceri abonat la contractele de asfaltare de prin toată ţara. La rândul lui, Dan Besciu este partener de afaceri cu Sorin Vulpescu, dar şi cu Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea: grupul de la Golden Blitz, aşa erau numiţi cei trei oameni de afaceri.

În 2012, la semnarea contractului, Dorin Cocoş şi Elena Udrea erau căsătoriţi, iar la guvernare era partidul din care făcea parte Elena Udrea. Afacerile între Victor Ponta şi Dorin Cocoş au însă rădăcini adânci în trecut. În 2005 şi 2006, avocatul Victor Ponta a fost angajat de Dorin Cocoş pentru a-i reprezenta interesele în relaţia cu Registrul Comerţului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri