VIDEO. Ce spune șoferul acuzat că a luat intenționat un pieton pe capotă

Data actualizării: Data publicării:
sofercapota

Bărbatul acuzat că a luat pe capotă, intenționat, un pieton, în București a fost audiat de polițiști. La plecarea de la poliție, el le-a spus jurnaliștilor că pietonul i s-a așezat în fața mașinii, a pus mâinile pe capotă și nu a vrut să-l lase să meargă mai departe. Spune că atunci a simțit că e în pericol copilul lui, în vârstă de doar șase săptămâni.

ACTUALIZARE. Șoferul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și nu mai are voie să conducă niciun tip de autovehicul.

El a fost inculpat pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii publice.

În prezenţa mai multor participanţi la trafic, în timp ce se deplasa în Bucureşti, pe str. Principatele Unite, sectorul 4, inculpatul L.D.M. conducător al unui autoturism tip SUV, a oprit la o distanţă de aproximativ o jumătate de metru de trecerea de pietoni, după care a pornit de pe loc şi a împins-o pe carosabil pe persoana vătămată, care era angajată regulamentar în traversare, oprind apoi autoturismul pe trecerea de pietoni. În continuare, inculpatul a demarat din nou, deplasându-se către persoana vătămată, pe care a acroşat-o pe o distanţă de aproximativ 8 metri, în intersecţie. Persoana vătămată a fost nevoită să se sprijine cu ambele mâni de capota-motor şi să atingă carosabilul cu picioarele pentru a-şi păstra echilibrul”, precizează procurorii.


Am greșit, dar nu am vrut să-l omor”, spune bărbatul care are acum dosar penal pentru tentativă de omor.

El a povestit că, la trecerea de pietoni, a dat prioritate și că nu l-a claxonat pe pietonul care traversa mai încet strada.

Când e pietonul mai la colțul mașinii ai tendința să pleci de pe loc. Atunci am accelerat un pic, fără să se miște mașina de pe loc. Dumnealui s-a simțit ofensat, aproape trecuse și s-a întors. Filmarea e trunchiata, nu se vede tot. A stat 2-3 minute cu mâinile pe capotă, nu voia să mă lase sa trec”, a spus el.

Șoferul, Lazăr Dragoș Mihai, mai spune că a încercat să ocolească pietonul care i se așezase în fața mașinii, dar acesta s-a așezat din nou în fața mașinii.

Soția a coborat cu copilul în brațe, poate a vrut să plecăm mai repede. Copilul plângea. I-a zis să plece, să ne lase în pace. Copilul a plâns, eu am zis atunci că pot să-l forțez un pic, împingându-l. M-am străduit, am ținut cont că nu vin tramvaie”, a spus el.

Recunosc ceea ce am făcut. Când am văzut ca plânge copilul meu, m-am gândit doar la el, mi s-a părut că e în pericol. Are 6 săptămâni, veneam de la doctor. Am greșit moral, nu am avut intenția să-l omor, doamne ferește. A venit poliția. Ne-au audiat. Nu a chemat ambulanța. Poliția locală și rutieră. Am suflat în etilotest. Ne-am împăcat, am dat mâna, mi-am cerut scuze”, a spus Lazăr, care este dascăl.

El a mai spus că polițiștii au dispus urmărirea penală împotriva sa pentru tentativă de omor și tulburarea liniștii publice.

Incidentul s-a petrecut ieri pe strada Principatele Unite din sectorul 4 şi a fost filmat de trecători. Tânărul încerca să traverseze când şoferul maşinii a înaintat prea mult şi a ajuns pe trecere, foarte aproape de pieton. Cei doi au avut un conflict verbal, după care şoferul a apăsat pedala de acceleraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri