Ce trebuie să aveți în vedere când cumpărați un apartament

Data publicării:
apartamente blocuri imobiliar

Bugetul trebuie fixat în funcție de ofertele existente. Aveți în vedere de câți bani dispuneți și până unde puteți crește oferta pentru cea mai bună alegere.

Verificarea apartamentului ales și a actelor este obligatorie. Verificați dacă locuința a fost construită conform normelor legale, dacă este ipotecată, dacă proprietarul are datorii, dacă are un titlu de vânzare sau dacă este proprietar unic.

Ca amplasare, atât centrul, cât și cartierele mărginașe pot fi variante de luat în calcul, în funcție de transport: mașina personală sau mijloacele publice.

Daca ne referim la anul de construcție, un apartament nou vă aduce mai puține cheltuieli cu reparațiile, iar peste ani, îl puteți vinde la un preț mai bun.

Dacă sunteți în căutarea unui chilipir, puteți specula ocaziile create de falimentul sau insolvența unor ansambluri rezidențiale, ori, dacă sunteți mai pragmatici, căutați locuințe scoase la vânzare de proprietari aflați într-o situație financiară grea sau apartamente aflate în proces de executare silită. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri