Cei doi militari români uciși în Afganistan și-au pierdut viața în timpul unei misiuni secrete

Data publicării:
militar roman captura digi24

O misiune de luptă atipică pentru militarii români. De altfel, cei doi soldaţi făceau parte din Forţele Speciale ale Marinei, echivalentul corpului de puşcaşi marini americani.

Cei doi soldaţi acţionau alături de alţi trei americani. Câţiva militari afgani urmau să securizeze zona de luptă. Se întâmpla într-o provincie a capitalei afgane. În mod normal, trupele române nu au misiuni în acea zonă. Soldaţii noştri sunt comasaţi în sudul Afganistanului. Forţele pentru misiuni speciale sunt cele care pot acţiona alături de americani în orice colţ al ţării. Un alt indiciu că soldaţii noştri urmau să intervină într-o zonă atipică, într-o misiune specială.

Bomba artizanală care a explodat i-a ucis pe Vasile Popa şi Adrian Postelnicu. Vasile Popa era la a doua misiune în Afganistan. Fusese decorat de NATO, iar din 2006 lupta în trupele speciale ale marinei. Adrian Postelniciu avea 34 de ani şi, la rândul său, fusese decorat pentru merite deosebite.

Antrenamentele militarilor români din Forţele pentru Operaţiuni Speciale sunt cele mai dure din armata română. Soldaţii au reguli, iar misiunile sunt secrete. La fel şI locurile unde se antrenează.

„A fost trimis un avion pentru repatrierea celor doua victime, ajutorarea familiilor”, a spus premierul Victor Ponta.

Mâine, soldaţii noştri ar urma să fie repatriaţi.

În cei 10 ani de război în Afganistan, România a pierdut 24 de militari. Oficial, trei dintre ei au fost membri ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale. Însă, numărul exact al soldaţilor români morţi care făceau parte din această structură nu a fost făcut niciodată public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri