Cei opt români care și-au pierdut viața în accidentul din Spania au fost identificați. Patru dintre ei erau membri ai aceleiași familii

Data publicării:
accident spania 1

 

ACTUALIZARE 14.40. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la Digi24 că este în drum spre Alicante pentru a vorbi cu familiile victimelor şi pentru a vedea dacă acestea au nevoie de vreun ajutor.

S-a finalizat ancheta, nu există o a noua victima, informaţiile sunt certe din partea autorităţilor spaniole2, a spus Rovana Plumb.

ACTUALIZARE 9.32. Identificarea victimelor s-a făcut cu ajutorul Poliției Române, care și-a trimis reprezentanții de la Madrid la locul tragediei, transmite corespondentul Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu. Patru dintre românii decedați erau membri ai aceleiași familii. 

  ____________________________________________________________________

„În acest moment s-a finalizat procedura de identificare a 8 cetăţeni români decedaţi în accidentul care a avut loc pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Romamora, provincia Alicante din Spania”, se arată într-un comunicat al MAE, dat publicității în această dimineață.

„În prezent, reprezentanţii Ambasadei României la Madrid şi Consulatului de la Castellon de la Plana, în colaborare cu autorităţile spaniole, verifică ipoteza existenţei unei a 9-a persoane, care ar fi fost chiar şoferul, despre care rudele victimelor susțin că s-ar fi aflat în microbuzul implicat în accident”, se mai spune în comunicatul citat.

Autoritățile spaniole au demarat noi căutări la faţa locului pentru găsirea trupul acestuia. Este luată în calcul posibilitatea ca șoferul să fi fost aruncat din mașină, în momentul impactului.

Tragedia a avut loc pe autostrada A7. Trei bărbaţi, trei femei şi doi copii au pierit în cumplitul accident.

Martorii spun că de vină ar fi fost şoferul tirului. „Camionul venea cu mare viteză din acea direcţie, a pătruns pe contrasens şi a lovit microbuzul”, spunea un bărbat.

Echipele de salvare au sosit imediat la locul accidentului. Intervenția pompierilor a fost deosebit de dificilă pentru că nu se știa câte victime sunt. Singurul supravieţuitor a fost şoferul camionului.

Şoferul tirului a fost testat pentru consumul de alcool si droguri, dar rezultatul este negativ, relatează publicaţia spaniolă ABC. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri