Cei trei hoți de tablouri rămân în arest. DIICOT: Hoții vroiau să le dea foc

Data publicării:
25012013 20tablouri 20arse-45792

Actualizare 13:40:Cei trei români acuzaţi de implicare în furtul tablourilor din Muzeul Kunsthal din Rotterdam rămân în arest, judecătorii Tribunalului Bucureşti respingând, vineri, recursul acestora.

Decizia Judecătoriei a fost contestată la Tribunalul Capitalei, care a respins, vineri, recursul celor trei.

_________________

Actualizare:Autorii furtului din octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam voiau să dea foc tablourilor din cauza situaţiei generate, au spus reprezentanţii DIICOT, vineri, la Tribunalul Bucureşti, precizând că există o interceptare în acest sens, potrivit Mediafax.

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea jafului pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, a motivat instanţa Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, care a admis în 21 ianuarie propunerea DIICOT.

„Din actele premergătoare rezultă că au fost la cineva din Iași. Două dintre tablouri au fost expertizate de doamna Dragu, experta domnului Dinescu, care era interesat de achiziționarea acestor tablouri, însă, la domnul dinescu nu au venit inculpații, a venit asistentul manager al domnului Cătălin Botezatu”, a spus Doina Lupu, avocatul inculpaților.

_______________

Pentru autoritățile din România și Olanda această veste i-ar putea ajută să găsească tablourile. Conform surselor din rândul anchetatorilor, există declarații că două dintre tablouri ar fi fost văzute într-un birou din București.

Apar informații suprinzătoare despre alte persoane implicate, cum ar fi un apropiat de-al lui Cătălin Botezatu, dar și un cetățean din Republica Moldova. Anchetatorii spun că cei doi ar fi luat legătura cu omul de afaceri Constantin Dinescu și i-ar fi propus vânzarea acestor tablouri.

Cei trei s-ar fi întâlnit într-un birou din Capitală, iar omul de afaceri ar fi venit cu un expert evaluator. Expertul i-ar fi spus omului de afaceri că sunt două tablouri originale în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro. După ce ar fi aflat acest lucru, omul de afaceri a spus că nu este interesat, bănuind că tablourile fac parte din patrimoniul de stat.

Aceste dezvăluiri au ajuns la urechile polițiștilor după ce amanta unuia dintre cei trei a observat că el este interesat de informații despre jaful secolului, iar după ce i-a verificat telefonul mobil ar fi văzut aceste două tablouri.

Contactat de Digi24, Cătălin Botezatu a spus că nu are nicio legătură cu aceste tablouri.

Cei trei bărbaţi -Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru -arestaţi în cazul furtului de 300 de milioane de euro de la muzeul din Rotterdam cer sa fie eliberaţi. Autorităţile din Olanda au trimis la Bucureşti mai mulţi anchetatori care să dezlege misterul aşa-numitului „furt al secolului”.

Lista tablourilor furate este impresionantă:"Cap de arlechin" de Pablo Picasso, "Fata citind în alb şi galben", de Henri Matisse, trei picturi de Claude Monet, "Femeie în faţa unei ferestre deschise" de Paul Gauguin, un Autoportret de Meyer de Haan şi un tablou de Lucian Freud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri