Cel mai friguros început de octombrie. Temperaturile au fost negative, inclusiv în Capitală

Data publicării:
vreme azi

A fost cea mai friguroasă noapte de 4 spre 5 octombrie de când se fac măsurători meteo în România, în 1929. La Vârful Omu s-au înregistrat noaptea trecută minus 11,7 grade.

La Cluj, frigul a fost atât de aspru încât șoferii și-au găsit geamurile mașinilor complet înghețate.

Probleme din cauza temperaturilor scăzute au avut şi vânzatorii de la chioșcurile de ziare sau cei care vând bilete pentru mijloacele de transport în comun.

Frigul nu a fost deloc pe placul turiştilor. „Este foarte frig pentru mine. Vin din Insulele Canare ca să vizitez acest oraş, dar este foarte dificil”, mărturisește un turist de la Cluj-Napoca.

La ora 8.00, la Oradea erau minus 2 grade Celsius, cu 10 mai puțin față de temperaturile obișnuite pentru aceasta perioadă. Așa că cei care s- au încumetat să iasă din case s-au îmbrăcat ca în toiul iernii.

Locuitorii din Braşov nu-şi amintesc să mai fi avut parte de aşa vreme rece. Au mai prins 15 octombrie cu zăpadă, dar nu atât de frig. Vânzătorii din piață s-au îmbrăcat cu mai multe pulovere, și-au pus mănuși și gluga în cap. Au băut cafea și ceaiuri calde, dar frigul a început să afecteze și marfa.

Și în vestul țării temperaturile au fost mult mai scăzute pentru această perioadă. La Timişoara s-au înregistrat zero grade Celsius, cu nouă grade mai puţin decât în mod normal. 

Astăzi, în schimb, vremea va fi frumoasă și însorită, cu temperaturi ce vor atinge, la amiază, 16 și chiar 17 grade Celsius.

Veștile de la meteorologi sunt bune și pentru perioada următoare. Zilnic, temperaturile vor crește cu 2-3 grade Celsius, astfel că marți, cel puțin în regiunile vestice, se vor înregistra 22 de grade Celsius.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri