Cel mai vizitat obiectiv turistic din Severin nu are aviz de la ISU

Data publicării:
RO MH DrTrSeverin water tower 1

Castelul de apă este una dintre emblemele municipiului Drobeta Turnu Severin. De când a fost reabilitat cu un milion de euro, zece mii de turişti i-au trecut pragul. Abia acum, după ce controalele pompierilor s-au înăsprit, autorităţile au pus lacătul pe uşa turnului medieval.

Au pus în pericol viața oamenilor ! Eu am fost în el, l-am vizitat”, spune un localnic.

Ştiau dinainte că nu are autorizaţie, dar dacă nu se întâmpla tragedia din Bucureşti, nimeni nu se interesa”, spune alt localnic.

„Nu s-a eliberat această autorizație întrucât s-a depistat că nu s-a respectat documentaţia tehnică la realizarea unor elemente de construcţie şi instalaţii cu rol de securitate la incendiu”, spune Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinți.

Cu alte cuvinte, impozanta clădire are o singură uşă de acces. În plus, reprezentanții primăriei susţin că au închis Castelul de Apă şi pentru că vopseaua ignifugă a ieşit din garanţie şi trebuie înlocuită.

Castelul a fost momentan închis datorită unor lucrări de întreținere curentă, curățenie şi refacerea unor zugrăveli şi a vopselei termospumante de la structura de rezistență a acoperișului pentru că e o vopsea care asigură protecţia la incendiu care are garanție trei ani. S-au scurs cei trei ani”, spune Nicolae Paponie, city manager la primăria Severin.

Din 2013, castelul găzduieşte un centru cultural pentru turişti. Zeci de evenimente s-au ținut aici în ultimii doi ani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri