Cele două persoane surprinse de avalanșa din Făgăraș au fost coborâte de pe munte. Una dintre ele a fost dusă la spital

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Facebook/ Salvamont România

Cele două persoane surprinse joi seară de o avalanșă în zona Șerbota a masivulului Făgăraș au fost coborâte de salvamontiști de pe munte și predate echipajelor medicale. Una dintre persoane are fracturi la picioare și a fost dusă la spital.

„Cele două persoane surprinse seara trecută de avalanșă au fost predate echipajelor medicale.

În urmă cu puțin timp, salvatorii montani au ajuns la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite sa preia turiștii accidentați.

Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical”, arată un comunicat al Dispeceratului Național Salvamont.

Două persoane au fost surprinse joi seara de o avalanșă în zona Șerbota, masivul Făgăraș. Una dintre ele a suferit fracturi la picioare. Intervenția salvamontiștilor este îngreunată din cauza stratului mare de zăpadă, a nopții și a temperaturilor scăzute. 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri