Cele mai importante obiective turistice bucureștene, pictate pe treptele singurei străzi pietonale din Capitală

Data publicării:
Treptepictate

Una dintre cele mai vizitate străzi din București este strada Xenofon. Este o stradă atipică, în trepte, cu acces doar pentru pietoni. Senzația este unică, având în vedere că la fiecare pas există câte un obiectiv turistic din Capitală.

Schimbarea străzii i-a uimit pe cei care cunosc zona. Soții Ivan au locuit în zonă vreme de trei ani, dar pe atunci orice plimbare pe strada pustie era mai mult periculoasă decât plăcută.

„Îţi mai aduci aminte, cu mulţi ani în urmă, când veneam pe aici şi urcam treptele astea, era un ICRAL, era urât pe aici era pustiu”, spune domnul Ivan.

Primele pregătiri pentru pictarea străzii au început în urmă cu o săptămână, iar lucrarea a fost gata după aproape 100 de ore de muncă. La final, pe trepte se regăsesc pictate opt obiective turistice din București.

„Pornim de la Opera Română pe primele trepte, apoi Ateneul, Arcul de Triumf, Muzeul de Artă, Monumentul din Parcul Carol, Teatrul Național, Muzeul Țăranului Român și Casa Poporului”, spune Aura Evelina, pictoriţă.

Aflată în apropierea parcului Carol, strada Xenofon are o vechime de peste 200 de ani și este singura stradă din București unde au acces doar pietonii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri