Cele mai impresionante momente de la protestul din Bucureşti

Data publicării:
pompieri

Reporterul Digi24 Claudiu Pândaru a relatat care a fost atmosfera şi a vorbit despre câteva dintre momentele impresionante din timpul acţiunii organizate după tragedia din Colectiv:

În Piaţa Victoriei, pe bicicletă, un preot romano-catolic, purtătorul de cuvânt al bisericii din Bucureşti a venit la protest. Toată ziua fusese la terapie intensivă, pentru a alina suferinţa unuia dintre cei răniţi, de confesiune catolică. Cum se raportează oamenii din jurul lui la el... parcă le părea rău că biserica ortodoxă nu a avut o poziţie onestă, deschisă”

În momentul în care, după-amiază oamenii au plecat din Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei, după Romană era blocat traficul pe un singur sens, pe partea cealaltă treceau maşini.

Imaginaţi-vă cei 8.000 de oameni mergând spre Piaţa Victoriei pe o parte a străzii, pe cealaltă maşini blocate.

Cred că a fost pentru prima oară când bucureştenii au fost bucuroşi să audă claxoanele maşinilor, pentru a susţine pe cei care protestau. Au fost oameni care s-au dat jos de la volan, au venit, s-au îmbrăţişat, s-au urcat la loc, apoi au plecat.

La un moment dat, pe partea celalată a sensului a trecut o maşină de pompieri.

Oamenii s-au oprit şi au început să îi aplaude. Şi pompierii erau impresionaţi de reacţia oamenilor”, a relatat Claudiu Pândaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri