Centru de informare modern în munţii Măcin. Localnicii ar fi vrut asfalt pe ulițe

Data publicării:
centru turistic macin 1

Centrul de informare şi vizitare al munţilor Măcin şi-a deschis porţile. A fost o inaugurare cu fast, cu multe oficialităţi, dar bulversantă pentru locuitorii din comună.

„La ce să ne ajute, noi suntem bătrâni, pe tineret îi mai ajută”, a spus un localnic.

Nici potenţialii turişti nu au multe opţiuni atunci când vin în zonă. Există o singură pensiune care poate găzdui cel mult opt persoane.

„De cazare, să fie aşa până la sută, o sută şi ceva (de turiști anual, n.r.)”, spune Matei Matetovici, proprietarul unei pensiuni agroturistice.

Întrebat câte locuri de cazare estimează că se vor crea, Sorin Vals, primarul comunei Greci, a răspuns: „ Estimăm 50. Este puţin pentru atracţia pe care o prezintă la ora asta Parcul Naţional şi centrul de vizitare”.

Clădirea modernă cu tehnologie de secolul 21 pare picată din cer într-o comună unde drumurile au rămas la stadiu de uliţe, iar oamenii îşi iau apa din fântâni.

„Cu ce să ne ajute? Un spital nu avem aici noi, drumul a zis că îl asfaltează, nu l-a asfaltat”, s spus Sorin Vals, primarul comunei Greci.

În continuare, drumul de acces către centru nu este gata. În special în zilele ploioase, combinaţia de nisip, pietriş şi pământ este un obstacol pentru cei care vor să ajungă aici.

La inaugurare au fost prezenţi şi ministrul Mediului, dar şi reprezentanţi ai Parcului Naţional Munţii Măcinului, care au dat sfaturi pentru promovarea eficientă a zonei.

„Sunt ONG-uri care vor să vină lângă ei, să poată scrie un proiect, să acceseze bani pentru informarea cetăţenilor, pentru a crea materiale de publicitate, ca lumea să ştie ce se întâmplă în acest colţ de ţară”, a spus Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Să practice la poalele munţilor un agroturism, pentru că de un agroturism responsabil este nevoie aici şi avem cu ce”, a afirmat, la rândul său, Viorel Roşca, directorul Administaţiei Parcului Naţional Munţii Măcin.

Anual, doar 10.000 de turişti vizitează colţul de natură din Munţii Măcin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri