Sari la conținut
News Alert

Centrul oraşului Slobozia este, de peste un an, o mare groapă

De un an şi trei luni, în centrul oraşului este haos. Lucrarea care urma să schimbe aspectul kilometrului zero a dat peste cap tot traficul din municipiu.

Despre lucrări, localnicii spun că nu sunt oportune și că mai rău încurcă:
„Nu mi se pare ceva în regulă pentru că stă de foarte mult timp aici şi nu s-a rezolvat. S-a oprit şi circulaţia, era şi un trotuar pe partea asta, acum trebuie să aşteptăm să trecem la intersecţii foarte mult.”
„Aşa lucrare pentru municipiul Slobozia nu prea era normală pentru că oraşul este mic... au vrut să facă pentru maşini.”

Şantierul este chiar lângă Primărie, Prefectură şi Consiliul Judeţean.

Până în august 2014, aici era intrarea principală a Consiliului Judeţean Ialomiţa. Acum voi fi nevoit să mă opresc, pentru că la doar un metru distanţă este marginea gropii, care astăzi este cunoscută drept centrul Sloboziei”, transmite Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa.

Craterul care le dă bătăi de cap cetăţenilor este parte a unui proiect european care trebuia terminat vara trecută. Constructorul a cerut, însă, prelungirea datei limită până pe 31 decembrie. A primit amânarea, dar nu are nicio şansă să termine lucrările până la finalul anului.

Când o să terminăm proiectul o să fie foarte bine, sunt convins că toată lumea o să fie mulţumită, acum, cu "groapa lui Stoica" cum i se spune, lumea e nemulţumită.”, a declarat Alexandru Stoica, primarul oraşului Slobozia.

Constructorul este din Bucureşti şi a mai avut proiecte la Spitalul Fundeni, Casa Presei Libere sau în diverse staţii de metrou. Acum, însă, este în procedură de insolvenţă.

Reporter: Veţi cere bani şi de la constructor?
Primar: Bineînţeles, absolut. Deci toţi care au fost implicaţi şi nu şi-au dus la bun sfârşit contractul, să suporte, nici nu discutăm.

Reprezentanții firmei împart vina cu primăria şi spun că procedurile au fost greoaie. În plus, au existat şi litigii pe teren care au împiedicat execuţia lucrărilor în timp util.  

Pe aceeași temă