CER PEDEPSE MAI MARI. „Copilul meu a fost spulberat pe trecerea de pietoni”

Data publicării:
18 2011accidente-34100

Pentru familia Rotaru timpul s-a oprit în loc în urmă cu 7 ani, când un telefon a anunţat că Andrei, mezinul familie, a avut un accident rutier.

Acest copilas al meu care mai avea două săptămâni până la 18 ani a fost spulberat pe o trecere de pietoni de un nemernic. Aș vrea să-i dau numele Tatu Valentin, lucrător SRI, deși asta nu contează, uite că a contat. L-a spulberat pe trecere de pietoni”, își amintește îndurerat Marin Rotaru.

Vinovatul pentru producerea accidentului a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. O pedeapsă insuficientă pentru familia îndurerată.

Sansa vieții mele a fost că mai am un copil mai mare cu cinci ani. Un copil deosebit ca și Andrei care m-a susținut extraordinar și mi-a dat putere să trec de acest moment. Să trec este doar un fel de a spune pentru că niciodată nu am să pot să trec”, povestește bărbatul.

Asociaţiile victimelor accidentelor rutiere reclamă pedepsele prea mici prevăzute de lege, în cazul celor care provoacă tragedii rutiere.

Galavan Ioachim, inițiatorul proiectului „Asfalt însângerat”, spune că statisticile arată că în România doar 85% din dosarele penale la accidente mortale se soluționează cu pedepse pentru autori.

Sunt condamnați... la libertate, pentru că pedepsele sunt simbolice, cu suspendare”, declară Ioachim.

La rândul său, Simona Nicolae, membru fondator al Asociației Victimelor Accidentelor Rutiere (ASVAR), menționează că peste 1, 3 milioane de persoane își pierd viața în accidente rutiere, la nivel mondial. Această statistică situează accidentele în trafic drept a treia cauză de deces după bolile cardiace și cancer.

Nu doar şoferii sunt vinovaţi pentru producerea accidentelor

De prea multe ori, pietonii care traversează prin locuri nepermise îşi pun viaţa în pericol.

Îin primele nouă luni ale anului, în Capitală am avut 696 de accidente din care 53 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 700 de persoane au fost vătămate fie grav, fie ușor în aceste accidente rutiere”, spune Ioana Stancu, de la Brigada de Poliție Rutieră București.

Statisticile Poliţiei Rutire arată că, până acum, s-au produs cu 10 la sută mai puţine accidente rutiere grave, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri