Cererea de grațiere a lui George Becali, motiv de dispută între președinte și premier

Data publicării:
becali strambandu-se -5513404-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

George Becali / Foto: Mediafax

Traian Băsescu a prezentat o adresă a Ministerului Justiţiei, care, pe 13 ianuarie, a transmis preşedinţiei avizul negativ pentru cererea de graţiere a lui George Becali.

I-am spus mincinos, dar e deja prea mult pentru relația preşedinte-premier. A spus că l-ar graţia. Să vă arăt ce înseamnă mincinosul. Cazanciuc îmi trimite că nu e de acord. Mă îndoiesc că, fiind o problemă atât de importantă pentru premier, n-a știut ce mi-a trimis Ministerul Justiției. Ce fel de om e ăsta?”, a spus președintele.

Întrebat ce decizie ar fi luat în cazul în care cererea de graţiere primea aviz pozitiv din partea Ministerului Justiţiei, preşedintele a evitat să dea un răspuns.

La începutul lunii februarie, Victor Ponta declara că, dacă ar fi ministrul Justiţiei, ar aviza pozitiv cererea de graţiere a lui George Becali şi ar trimite-o către preşedinţie.

"Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei. Ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că....nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei. Noi am căzut în nebunia în care toată lumea trebuie să stea la închisoare. Noi trebuie să ne gândim la beneficiul societăţii: ce e mai important, să îl ţin în închisoare sau...", a spus premierul.

Omul de afaceri George Becali a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi este încarcerat la Penitenciarul Balta Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri