Certificatul energetic, obligatoriu din 20 iulie

Data publicării:
bucuresti cladiri blocuri 1

Potrivit specialiştilor, clasa energetică tip A este greu de obţinut, mai ales în cazul imobilelor din România, în timp ce clasele B şi C sunt specifice locuinţelor reabilitate termic.

Pentru a obţine certificatul energetic al clădirii aveţi nevoie de planurile de amplasament, cele de structură şi descriere a instalaţiilor în clădirea respectivă, datele tehnice despre materialele de construcţie folosite şi despre echipamentele de instalaţii de încălzire, răcire-climatizare, ventilaţie, furnizări apă caldă şi rece. Toate aceste informaţii se regăsesc în cartea tehnică a clădirii.

Pentru consumurile realizate de clădire aveţi nevoie de facturile de curent electric, gaz, apă rece şi apă caldă, canalizare şi gunoi timp de un an de zile. Pentru apartamente mai aveţi nevoie şi de actul de proprietate, dar şi de cadastru.

Costurile unui astfel de certificat sunt cuprinse între 230 şi 600 de lei, în funcţie de tipul construcţiei. De exemplu, pentru o garsonieră veţi plăti 230 de lei, pentru un apartament cu două camere, 250 de lei, iar pentru unul cu 3 camere, 290 de lei. Pe piaţă există deja auditori energetici autorizaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului care pot elibera astfel de acte.

Documente pentru certificatul energetic:

- planurile de amplasament

- planurile de structură

- descrierea instalaţiilor

- datele tehnice despre materialele de construcţii

- datele tehnice despre instalaţii

Costul certificatului:

- garsonieră: 230 lei

- apartament 2 camere: 250 lei

- apartament 3 camere: 290 lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri