Cetățeni arabi, expulzați din România

Data publicării:
arabi teroristi

Decizia a fost dată de judecătorii Curții de Apel București. Hotărârea vine după ce acești doi cetățeni au fost monitorizați de Serviciul Român de Informații și au fost acuzați că ar fi finanțat grupări teroriste din Orientul Mijlociu.

Doi cetățeni arabi au fost declarați indezirabili în România, pentru următorii 15 ani.

„Doi cetăţeni străini au fost declaraţi persoane indezirabile în România pentru o perioadă de 15 ani, ca urmare a implicării în activităţi de sprijin financiar şi propagandistic în favoarea unor grupări de orientare jihadistă care activează în Orientul Mijlociu. Cei doi s-au implicat în facilitarea intrării ilegale în România a unor persoane provenite din zone cu problematică teroristă activă şi Serviciul a stabilit că cei în cauză au sprijinit inclusiv financiar prezenţa în România a unor persoane cu atitudine radicală”, a spus Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI, citat de Mediafax.

El a precizat că aceştia au avut activităţi în urma cărora unele persoane aflate în România şi-au manifestat acceptul de a deveni martiri, intenţionând să participe la luptele armate alături de grupări teroriste care activează în Orientul Mijlociu.

„Ei au condus, prin acţiunile întreprinse, la radicalizarea şi accentuarea convingerilor religioase de factură extremistă a unor persoane aflate în România, unele dintre acestea manifestându-i acceptul de a deveni martiri, intenţionând să participe la luptele armate alături de grupări teroriste care activează în Orientul Mijlociu. Cei doi au manifestat un comportament specific curentului islamist radical şi au promovat idei, concepţii şi atitudini care susţin intoleranţa religioasă, necesitatea şi legitimitatea eliminării "duşmanilor" religiei musulmane, ţinta predilectă a retoricii fiind statele occidentale, inclusiv România”, a mai spus Sorin Sava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri