CFR: Întârzieri de patru ani și jumătate, în nouă luni

Data publicării:
trenuri mediafax-4

Restricțiile de viteză care au fost impuse din cauza furtului de componente au dus la întârzieri de patru ani și șase luni în ultimele nouă luni.

Suma minutelor întârziate de către garniturile pentru călători se ridică la peste 2,4 milioane.

Spre comparație, media întârzierilor cumulate ale trenurilor japoneze Shinkansen a fost de aproximativ 30 de secunde/garnitură.

La noi, din cauza lipsei investițiilor în calea ferata sau făcute prost, anul trecut au existat peste 500 de restricții de viteză.

Numai pe ruta Constanţa-București întârzierile sunt de două ore și jumătate la fiecare tren. Între 29 aprilie și 7 mai, patru trenuri vor circula spre litoral în doar două ore și 40 de minute. Linia pe care în ultimii ani s-a circulat cu viteze melcului, din cauza furtului continuu de componente, va fi păzită de jandarmi. Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a promis solmen că turiștii care merg către mare vor ajunge de-acum la timp.

Dacă în 2010 fiecare tren a avut întârzieri de cinci minute, în primele noua luni ale acestui an garniturile au inregistrat „decalări” de șapte minute.  

Dacă trenurile vor continua să aibă întârzieri, la finalul acestui an CFR ar putea înregistra trei milioane de minute de întârzieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri