Cheltuieli în primării: spor de stres şi garoafe

Data publicării:
primarie ngomir

În Câlnic, județul Gorj, angajații primăriei consideră că sunt foarte stresați la muncă, așa că au cerut sporuri. Printr-o decizia a judecătorilor le-au și primit timp de trei ani. Curtea de Conturi consideră însă sporurile ilegale.

Conform Curții de Conturi Primăria Câlnic a efectuat plăţi nelegale în valoare de 157.000 de lei, pentru sporuri de fidelitate, de confidenţialitate sau de solicitare neuropsihică. Primarul nu este de acord cu aceste măsuri, motiv pentru care spune că va contesta în instanţă raportul.

Funcţionarii, fie că lucrează la cadastru sau la evidenţa populaţiei, primesc un spor de stres de 10 % din salariu, adică în jur de 90 de lei lunar.

Primarul are şi o explicaţie.

„Probabil că asupra funcţionarului există şi un anume stres la locul de muncă, datorită volumului mare, datorită faptului că sunt salariaţi puţini”, a declarat primarul Dumitru Vulpe.

Locuitorii orașului sunt de altă părere.

„Stresaţi? În primărie?Mă abţin. Când te duci la primărie, n-am văzut pe niciunul supărat, stresat”, a declarat o femeie.

„Aici sunt numai fete ca lumea, doamnă, sunt sănătoase, nu e. Nu lucrează într-un mediu stresant”, a adăugat un alt localnic. 

Cheltuieli nejustificate au fost descoperite şi la primăria Negomir. Edilii au cumpărat, din banii comunei 1700 de garoafe pentru femeile din sat, de 8 martie.

„Cei care sunt vinovaţi, în frunte cu mine, o să plătim, că, asta e, trebuie să plătim. Florile, chiar dacă nu e greşeală, le vom plăti, astea le voi plăti eu cu consilierii”, a precizat primarul din Negomir, Ion Gruescu.

În timp ce femeile laudă gestul primarului, bărbaţii cred că banii trebuiau chleuiţi altfel.

„Din bugetul local trebuia să facă altceva, nu să cumpere flori”, a declarat un bărbat.

„A fost atent cu femeile. (Dar corect cum e? Să dea bani de la dânsul sau din bugetul local?) Din bugetul local, dânsul de ce să dea bani de la dumnealui, atâtea femei câte suntem noi”, a declarat o localnică.

Altă localitate, alte nereguli. În Amărăştii de Jos, primarul a construit o biserică, dar a făcut acte doar pentru izolaţie şi acoperiş. Acum, Curtea de Conturi îi impută cheltuielile.

„Nu şi-a însuşit nimeni niciun ban, totul e făcut pe devize”, a subliniat primarul Ion Dinu.

Nici localnicii nu sunt mulţumiţi de investiţii.

„E bun asfaltul, e bun orice, dar in biserici in orice caz nu. Popii au bani, pot să se descurce şi singuri”, a declarat un localnic.

„Se descurcă ei, cine face şi desface. Cine face încurcături”, a adăugat o localnică.

Edilii vor să atace raportul Curţii de Conturi în instanţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri