Cimitir mutat în altă localitate pentru a mări suprafaţa unei cariere

Data publicării:
cosciug

Scandalul a pornit în momentul în care în cimitirul din Husnicioara a apărut un buldozer care a început să deshumeze. Până când s-au mobilizat oamenii din sat, angajaţii de la mină au reuşit să mute câteva zeci de morminte.

Localnicii habar nu aveau de intenţiile minei iar acum încearcă să oprească acţiunea. Cei care s-au trezit cu rudele mutate în noul cimitir susţin că nu ştiu unde au fost reînhumate pentru că pe majoritatea crucilor din cimitirul nou scrie „persoană necunoscută”.

Oamenii îl acuză pe preotul satului că această mutare s-a făcut cu acceptul său şi că nu i-a consultat şi acum încearcă să oprească deshumările. Şeful echipei care face mutarea susţine însă că totul este legal şi că există autorizaţii în baza cărora se acţionează.

Mina Husnicioara a investit pentru toată această acţiune, inclusiv amenajarea unui cimitir nou în altă comună, suma de 700.000 de lei. Conform planurilor inginerului şef care supraveghează lucrările, până în luna noiembrie ar mai trebui mutate încă 205 morminte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri