Sari la conținut

Cinci bărbați au căzut într-o fosă septică după ce s-au luat la bătaie. Unul dintre ei intrase în comă alcoolică

Cinci bărbați din județul Iași au căzut într-o fosă septică, în urma unei încăierări. Unul dintre tineri a ajuns la spital din cauza unei pneumonii pe care a dezvoltat-o în timpul petrecut în fosa septică.

pacient spital boala gripa

FOTO: Shutterstock

Un tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Aroneanu, Iași, a fost internat în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din cauza unei pneumonii pe care a dezvoltat-o în timpul petrecut în fosa septică, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit martorilor, tânărul de 18 ani s-a luat la bătaie cu un bărbat de 35 de ani în afara unui bar, în apropierea fosei septice. Alţi trei cunoscuţi din bar au intervenit să-i despartă. În urma încăierării au ajuns deasupra fosei septice, moment în care toţi au căzut înăutru. Ei au fost ajutaţi să iasă de acolo, iar tânărul a mers acasă să facă un duş. La scurt timp i s-a făcut rău şi a cerut ajutor medical. 

Pacientul a fost consultat în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a spitalului şi apoi a fost internat pe clinica II Medicală, cu supraveghere în secţia ATI.

“Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi au început o anchetă”, susţine Anca Vijiac, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Iaşi .

Momentan nu se cunosc circumstanţele în care băiatul a ajuns în fosa septică, însă varianta unei agresiuni fizice pare cea mai plauzibilă, în contextul rănilor pe care le prezintă.

„Pacientul cu comă etanolică s-a prezentat în UPU policontuzionat prin cădere în fosa septică, posibil prin agresiune fizică. Tânărul prezenta un traumatism cranio-cerebral şi pneumonie bilaterală de aspiraţie“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.