Cinci minori cu vârste între 14 și 16 ani au furat mai multe carduri bancare pe care le-au folosit pentru cumpărături

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție.
Foto: Poliția Română

Cinci minori cu vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, după ce ar fi sustras mai multe carduri bancare din autoturisme şi le-ar fi folosit ulterior pentru achitarea unor cumpărături, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„La data de 21 iunie, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată, prin plângere, de către trei persoane din localitate, despre faptul că, în cursul nopţii precedente/zilei în curs, persoane necunoscute le-au sustras din autoturismele neasigurate bani, documente de identitate, carduri bancare, un laptop. Verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor, respectiv cinci minori cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani”, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, în noaptea de 20 spre 21 iunie 2022, doi dintre minori ar fi sustras un laptop dintr-un autovehicul parcat pe Bulevardul Unirii din municipiul Focşani.

Din cercetări a reieşit faptul că în aceeaşi noapte, cei doi, împreună cu alţi trei minori, ar fi pătruns în interiorul a două vehicule de unde ar fi sustras sume de bani- aproximativ 1.200 lei- şi mai multe carduri bancare, pe care ulterior le-ar fi folosit pentru achitarea a diferite cumpărături, prin tranzacţii de tip contactless, prejudiciul creat fiind de aproximativ 6.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat în parte, precizează sursa citată de Agerpres.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri