Cinci persoane, între care doi copii, au fost arse cu ulei încins în urma unui incident casnic

Data publicării:
arsi

Actualizare 15:30: Potrivit mediculor, cei doi copii vor avea nevoie de intervenție chirurgicală, dacă vor trece de perioada critică în care se află acum. În primele trei zile este o perioadă acută, pacienții aflându-se în șoc post-combustional.

În cazul unei fetițe arse arsurile sunt pe o „suprafață semnificativă pentru vârsta ei”, iar în cazul unui băiețel doar zece la sută suprafață corporală arsă, dar arsurile sunt profunde.

Intervenția chirurgicală presupune excizia zonei arse și grefare cu piele sănătoasă.


Actualizare: 15:00: Din informațiile de la această oră este vorba de cinci persoane care au fost arse cu ulei încins, între care și doi copii, unul de 1 an și patru luni – cu arsuri de 10% pe suprafața corpului, iar cel de-al doilea de 1 an și zece luni – cu arsuri mai profunde.

Totul s-ar fi întâmplat după ce o oală cu ulei încins aflată pe aragaz a luat foc, o femeie din casa respectivă nu a stat prea mult timp pe gânduri, a apucat acea oală și a aruncat-o în curte.

Inițial s-a crezut că este vorba despre un conflict pentru că a existat un apel la 112 de la un bărbat, care spunea că a fost lovit și a indicat strada Obolului, unde s-a petrecut incidentul cu oala de ulei încins, dar s-a dovedit că acesta se afla pe o altă stradă, într-un alt sector al Capitalei.


Din primele informații, este vorba despre un conflict mai vechi între cele două familii. Se pare că una dintre ele a sărit la bătaie, iar membrii celeilalte familii s-au apărat cu ulei încins.

Cinci persoane au suferit arsuri, iar o alta are traumatisme.

Unul dintre copii are un an și patru luni, iar cel de-al doilea are un an și opt luni. Ambii au fost transportați la spitalul Grigore Alexandrescu.

În jurul orei 13 s-a produs acest eveniment, pe strada Obolului din sectorul 4. Conflicte și agresiuni care au degenerat, au rezultat mai multe victime, patru adulți și doi copii. Cinci victime au fostr transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu și la Spitalul de Arși cu arsuri, cea de-a șasea victimă doar cu traumatisme ca urmare a agresiunii, alte două persoane au primit îngrijiri la fața locului și care au refuzat transportul la spital. Victimele prezentau arsuri provocate de ulei de gătit încins. Cei doi copii sunt puțin mai grav din cauza arsurilor, unul dintre ei are arsuri de 10% pe suprafața corpului, cel de-al doilea, la o primă evaluare, părea undeva la 50% din suprafața corpului”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

Noi am trimis două ambulanțe, Serviciul de Ambulanță a participat în cooperare cu SMURD. Una dintre ele a luat o persoană de sex feminin, de 29 de ani, care prezenta arsuri la nivelul membrului inferior, membrului superior drept și abdomen, care a fost transportată la Spitalul Bagdasar. Cealaltă ambulanță a luat un bărbat agresat și a fost transportat la Spitalul Sf. Ioan”, a spus Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanță București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri