Cinci români, inclusiv copii, au murit într-un accident în apropiere de Viena

Data actualizării: Data publicării:
accident romani
Foto: krone.at

Un accident cumplit s-a petrecut duminică în apropiere de Viena, pe o autostradă, iar victimele sunt români. Cinci au murit și, din păcate, printre ei sunt și copii. Alţi trei pasageri români din maşină au fost răniţi. Microbuzul în care erau a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de pilonii unui pod. 

accident romani
Foto: krone.at

Accidentul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. În jurul orei locale 6 (7 ora României), microbuzul în care se aflau opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod. Este posibil ca șoferul să fi adormit la volan.

Oamenii veneau din Germania şi mergeau acasă, la Satu Mare.

Rudele românilor au luat de dimineaţă legătura cu autorităţile, după ce niciunul dintre pasagerii microbuzului nu mai răspundea la telefon. O primă ipoteză ar fi aceea că şoferul a adormit la volan, a lovit un parapet, iar maşina a fost aruncată spre marginea autostrăzii unde s-a lovit de pilonii de susţinere a unui pod.

Doi dintre răniţi – două femei în vârstă de 60 de ani – au fost transportaţi la spital cu elicopterul, la Viena. Un al treilea rănit a fost dus la spitalul din Baden.

„Una dintre victime, care a fost aruncată în stradă în cursul accidentului, a fost călcată de alte maşini”, a declarat comandantul adjunct al pompierilor, citați de News.ro.

Din câte se pare, șoferul decedat în teribilul accident din Austria ar fi un tânăr în vârstă de 21 de ani. Surse au declarat pentru reporterii de la ObiectivSM.ro că șoferul ar fi pornit joi din județul Satu Mare si ar fi ajuns vineri în Germania. Conform sursei citate, sâmbătă noaptea a pornit spre casă.

Microbuzul, un Opel Vivaro fabricat în 2010, de culoare albă, ar aparține firmei sătmărene Olimpia Travel.

Ministerul de Externe de la București a confirmat că cinci cetățeni au decedat, iar trei au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. „O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internați cetățenii români, pentru a obține detalii cu privire la starea de sănătate a acestora și pentru a acorda asistență consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces și a repatrierii trupurilor neînsuflețite", precizează MAE.

MAE afirmă că misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare referitoare la circumstanțele producerii accidentului, la starea de sănătate a persoanelor rănite, dar și pentru confirmarea identității acestora.

Ambasada României în Austria menține legătura cu autoritățile locale și cu familiile victimelor și este pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, mai arată MAE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri