Sari la conținut

Cinci semafoare într-un sens giratoriu

Pe o arteră importantă din oraş, semafoarele au apărut ca ciupercile după ploaie.

Șoferii care ajung în această intersecţie din Timişoara spun că sunt atenţi mai degrabă la numărul semafoarelor decât la indicaţiile rutiere. Și asta pentru că în sensul giratoriu au fost montate cinci semafoare”, relatează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timişoara.

„Nici nu ştiu să număr, am uitat şi ceea ce am ştiut pe cuvânt, deja este o aglomeraţie extra, dar ce o să fie cu semafoare, probabil că vom umbla pe sus”, spune un localnic.

„Mai multe semafoare decât străzi”, constată un alt șofer.

Cred că cineva a trebuit să justifice nişte bani aici”, este de părere un al treilea.

Autorităţile locale spun că semafoarele fac parte dintr-un sistem modern de control al traficului, făcut cu bani europeni, tocmai ca să reducă aglomeraţia.

Proiectul îşi propune să asigure un control optim al semaforizării în oraş fiind 134 de intersecţii gestionate informatic”, explica primarul Nicolae Robu, primar al Timișoarei.

Consilierii din opoziţie au însă altă părere.

Mi se pare o aberaţie, pentru că nu trebuie să ai foarte multă minte să înţelegă că cu cât montezi mai multe semafoare cu atât aglomerezi mai tare”, spune Alfred Simonis consilier local.

Proiectul prin care în intersecţiile din Timişoara sunt montate semafoare şi camere de supravghere e în valoare de 43 de milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vine de la Uniunea Europeană.