Cine era pădurarul executat în stil mafiot în Maramureş

Data actualizării: Data publicării:
padurar maramures

Hoții de lemne care au ucis zilele trecute un pădurar din Maramureș sunt de negăsit. Trupul bărbatului a fost descoperit într-o râpă, împușcat și cu numeroase urme de agresiune pe trup.

Pădurarul Liviu Pop a fost împușcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezenta numeroase urme de agresiune fizică. Colegii săi sunt siguri că a fost omorât de hoți.

Liviu Pop era angajat de 7 ani la Direcța Silvică Maramureș. Bărbatul avea 30 de ani, era angajat al Direcției Silvice Maramureș de șapte ani, era căsătorit și avea trei copii.

Regia Națională a Pădurilor (RNP) Romsilva a precizat că bărbatul a fost ucis  într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

În urmă cu o lună, alt pădurar din Paşcani a fost ucis de trei bărbaţi pe care i-a prins că tăiau ilegal copaci.  

Cazul a redus în atenție situația defrișărilor din România. Un raport al organizației Greenpeace susține că cinci hectare de pădure dispar în fiecare oră. Instituțiile statului nu au statistici oficiale despre acest fenomen și nici nu par să-l poată ține sub control.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri