Cine este Nicușor Constantinescu. Șeful CJ Constanța a adormit în mașină, la semafor, cu motorul pornit

Data publicării:
cj constanta sediu

Nicușor Constantinescu este deja la al treilea mandat consecutiv în fruntea județului Constanța și este considerat unul dintre cei mai influenți baroni ai PSD.

Absolvent al Institutului de Marină din Constanța, Nicușor Constantinescu a lucrat în presă în anii 90 și a fost coleg și asociat într-un trust media cu Radu Mazăre, actualul primar al orașului.

În anul 2000, Nicușor Constantinescu a devenit consilier județean. Patru ani mai târziu, prelua frâiele județului.

Sunt terenuri degradate pe care le-am împădurit manual cu forța de muncă locală”, este una din declarațiile sale, în calitate de șef al CJ.

Politicianul social-democrat a devenit vedeta presei în 2006, când a adormit la semafor, cu motorul pornit, într-o intersecție din Constanța. Mai mulți martori au susținut atunci că președintele Consiliului Județean ar fi condus băut zeci de kilometri.

Anul trecut, când descentralizarea era încă pe masa de lucru a vicepremierului Liviu Dragnea, Nicușor Constantinescu a insistat ca Portul Constanța, principala poartă de intrare a bunurilor în România, să treacă de la Ministerul Transporturilor în subordinea autorităților locale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, considerat unul dintre baronii PSD, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, care au dispus miercuri după-amiază începerea urmăririi penale pe numele său pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Anchetatorii l-au citat de mai multe ori pe Nicuşor Constantinescu şi, pentru că a refuzat să se prezinte la audieri, au venit la biroul lui cu mandat de aducere. Nici de data aceasta însă, şeful Consiliului Judeţean nu a vrut să meargă la DNA. S-a împotrivit, aşa căanchetatorii l-au băgat cu forţa în maşină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri