Cine este șoferul care a murit, după ce a fost împușcat de polițiști. Filmul urmăririi în care au fost trase 17 gloanțe

Data actualizării: Data publicării:
imagini de la locul in care a fost impuscat mortal un sofer in judetul botosani
Bărbatul a fost urmărit zeci de kilometri, înainte să fie împușcat mortal. Foto: monitorulbt.ro

Șoferul urmărit cu focuri de armă din Iași până în județul Botoșani a decedat! Unul dintre gloanțele folosite de polițiști pentru a-l opri din goana nebună l-a atins în zona toracelui. Polițiștii din Iași au fost mai întâi alertați că o mașină în care se afla un bărbat care a adormit la volan este parcată într-o intersecție dintr-o localitate. Exista suspiciunea că se află sub influența băuturilor alcoolice. În momentul în care au ajuns echipajele, bărbatul s-a trezit și a demarat în trombă. Ultimele informații arată că acesta este un fost deținut, condamnat în anul 2015 la șase ani de închisoare pentru trafic de minori și de persoane și eliberat doi ani mai târziu.

În imaginile filmate de camera poliției și intrate în posesia Digi24 se vede cum șoferul depășește mașină după mașină, circulă pe contrasens și nu oprește la semnalele polițiștilor, chiar trece dincolo de limita județului Iași și ajunge pe raza unei localități din Botoșani.

Inițial, polițiștii l-au găsit pe șofer staționând în mijlocul intersecției a două drumuri naționale din județul Iași. Agenții au ajuns acolo după ce mai multe persoane au sesizat la 112 că șoferul care s-a pus cu mașina într-un loc nepermis ar fi inconștient. Când i-a văzut pe polițiști, bărbatul despre care se crede că era băut a devenit agresiv.

Delia Nenişcu, purtător de cuvânt la IPJ Botoşani: „Conducătorul auto i-a văzut, moment în care a demarat în trombă. Poliţiştii au cerut sprijin şi au încercat blocarea în trafic, acesta a oprit de câteva ori, iar când polițiștii se apropiau, demara în trombă. Într-unul dintre cazuri lovind și avariind o autospecială de poliție.”

Mai bine de 40 de kilometri l-au urmărit polițiștii, dar nu au reușit să îl oprească. Oamenii legii spun nu doar că a refuzat în continuare să tragă pe dreapta, dar era la un pas să între într-o autospecială. Atunci, polțiștii au folosit arma. Un glonț l-a nimerit în zona toracelui.

Maria Moiș, jurnalist Digi24: Acesta este momentul când șoferul este lovit de glonț. Se vede în imagini că pierde controlul volanului iar mașina ajunge într-un șanț. În total, un polițiști de la Rutieră din Botoșani a tras 17 focuri de avertisment, 4 dintre ele îndreptate spre mașină. Îl vedem pe filmare și pe agentul care a folosit arma, iese cu un pistol și cercetează zona.

Șoferul, în vârstă de 34 de ani, a fost resuscitat de echipajele medicale ajunse la fața locului, dar fără succes. Cazul a fost preluat de procurorii județului Botoșani. Aceștia vor verifică și dacă polițistul care a făcut uz de armă a urmat corect toate procedurile în astfel de situații.

Șoferul împușcat mortal, condamnat la închisoare pentru trafic de minori și de persoane

Bărbatul care a murit după ce a fost urmărit de polițiști se numeşte Marius Constantin Vântu și este originar din judeţul Iaşi. El a fost condamnat pentru trafic de persoane şi trafic de minori, scrie Adevărul.ro

Marius Constantin Vântu a fost condamnat definitiv, în 2015, după ce a fost anchetat într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori. Arestat preventiv în acel dosar încă din 2013, individul a fost eliberat condiţionat în 2017 şi s-a întors în Popricani, judeţul Iaşi.

Potrivit deciziei de condamnare din 2015, el a fost găsit vinovat pentru racolarea a trei victime, una dintre ele de doar 14 ani la momentul faptei. Potrivit unor surse juridice citat de Adevărul, Marius Vântu a fost condamnat pentru că, în perioada 2009 – ianuarie 2010, a recrutat o elevă de clasa a VIII-a, pe care a obligat-o să se prostitueze în Grecia.

De asemenea, în perioada septembrie – decembrie 2012 a recrutat o tânără din Iaşi, care lucra ca educatoare în Milano. Victima a fost abordată de individ pe Internet şi a fost convinsă să se mute cu acesta, în Germania. Acolo, a aflat că Vântu e căsătorit şi a ajuns, în scurt timp, să se prostitueze în mai multe bordeluri din Germania.

El a mai fost acuzat că a răpit o altă tânără, pe care a dus-o mai întâi la Bacău, după care în Germania, unde s-a prostituat.

Sursa foto: monitorulbt.ro

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri