Circa 100 de jandarmi, grupaţi lângă Guvern în aşteptarea galeriilor de la Dinamo-Steaua

Data publicării:
proteste Bucuresti 16 010217

Circa 100 de jandarmi sunt grupaţi, la această oră, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara din Capitală, în apropierea Guvernului, în eventualitatea sosirii câtorva sute de suporteri care au asistat la meciul de handbal masculin Dinamo-Steaua. Forţele de ordine sunt pregătite să intervină cu gaze lacrimogene, în cazul în care ar apărea manifestări violente, informează News.ro.

proteste Bucuresti 16 010217

Cei aproximativ 100 de jandarmi sunt poziţionaţi în capătul Bulevardului Iancu de Hunedoara, la intersecţia cu Bulevardul Lascăr Catargiu.

Măsura a fost luată de Jandarmerie după ce au apărut informaţii că în Piaţa Victoriei ar putea să vină câteva sute de suporteri dinamovişti care au asistat la meciul de Cupă a României la handbal masculin, disputat între Dinamo-Steaua, la sala Dinamo.

În timpul meciului, suporterii au scandat lozinci împotriva PSD.

Numărul celor care protestează, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificările codurilor penale este de aproximativ 30.000.

Manifestanţii scandează "DNA să vină să vă ia", "Puşcăria conduce România", "Abrogati şi plecaţi", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta".

La staţia de metrou Piaţa Victoriei este foarte aglomerat. Reprezentanţii Metrorex au precizat pentru News.ro că metroul lucrează la capacitate maximă, fiind oricum vârf de trafic, dar că monitorizează situaţia.

Mai mulţi oameni continuă să se îndrepte către Piaţa Victoriei, ocupată în totalitate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru News.ro, că dispozitivul de intervenţie din Piaţa Victoriei a fost suplimentat pentru că Palatul Victoria este obiectiv de importanţă deosebită pentru siguranţa statului şi este în paza Jandarmeriei.

Enache a precizat că dispozitivul de jandarmi aflat la sediul Guvernului are echipament special, care include şi pulverizatoare cu gaze lacrimogene, ca măsură de prevenire a unor situaţii conflictuale, a acţiunilor de tulburare a ordinii publice şi a escaladării violenţelor. El a mai spus că există şi rezerve de intervenţie, care la nevoie pot fi aduse în timp operativ în Piaţa Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri