Sari la conținut

Circulația a fost reluată pe Valea Oltului  

Update ora 15.00. Începând cu ora 14.45 circulaţia rutieră a fost reluată pe DN7, între localităţile Căciulata şi Brezoi, pe ambele sensuri de mers, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.  


Problemele au apărut la kilometrul 199 al Drumului Naţional 7, între localităţile Brezoi şi Călimăneşti. Plasa de protecţie de pe versanţi a cedat şi tone de bolovani au luat-o la vale. Avalanşa de pietre a lovit în plin o maşină.

Aproape două mii de metri cubi de bolovani au ajuns pe şosea, iar circulaţia a fost complet blocată. Nemulţumiţi, şoferii spun că autorităţile au trimis un utilaj să îndepărteze pietrele abia după două ore de când au fost sesizate.

În jurul orei 19, utilajele au reuşit să elibereze un sens de mers. Salvamontiştii care au inspectat versantul de pe care au început să cadă pietre au stabilit că există pericolul ca bucăţi de bolovani să se desprindă şi pe timpul nopţii. Aşa că, la o oră de la reluarea traficului, autorităţile au decis să închidă din nou circulaţia. CNADNR a stabilit două rute ocolitoare: pe DN1 prin Veştem - Braşov sau pe DN66 prin Simeria - Târgu Jiu, pe Valea Jiului.