Circulaţia rutieră a fost închisă pe mai multe drumuri din cauza poleiului. Autostrada A2, afectată

Data actualizării: Data publicării:
a2 freezing rain

Circulaţia rutieră a fost închisă, duminică, pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. Duminică după-amiază, fenomenul „freezing rain” se înregistrează şi în Capitală, precum şi în mai multe judeţe. De asemenea, alte drumuri naționale au fost închise din cauza poleiului.

Actualizare 15:50Circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule este închisă duminică, începând cu ora 15:00, pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 21 (Brăila - Drajna), DN 21A (Bărăganu - Ţăndărei), DN 2B (Brăila - Galaţi) şi DN 22B (Vizireni - Şendreni), din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie Agerpres.

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere, avertizează CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Conform unei atenţionări Cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 18:00, în Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, se vor semnala depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi obiecte din apropierea solului.


Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13:15 se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere, potrivit News.ro.

Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

Reprezentanţii CNAIR precizează că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate.

De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri