Circulaţie cu antemergător pe marile şosele din ţară

Data publicării:
autostrada zapada

Drumul european 584 a fost închis de autorități aproape 30 de ore, timp în care s-a format un lung șir de mașini. Peste 50 de autorisme, tiruri și microbuze așteaptă de ieri seară să ajungă acasă, fie în Bulgaria, Turcia, fie spre Constanța.

În dimineața asta trebuia să fiu la Constanța, cu o urgență, dar se pare că nu avem nicio șansă”, a declarat un bărbat.

O alt șofer blocat pe drumul european 584 a precizat că merge spre Bulgaria și că este blocat de duminică de la ora șase seara.

Abia spre prânz, şoferii au primit undă verde să-şi continue drumul. Dar nu oricum, ci doar în coloană, însoţiți de o maşină a poliţiei.

În același timp, 40 de utilaje au fost trimise să cureţe drumurile din judeţul Brăila.

„Patru drumuri naționale și 22 drumuri județene sunt blocate sau închise din cauza sulurilor de zăpadă provocate de viscol”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila Ștefan Stoian.

De asemenea, și pe drumul european 85, în judeţul Buzău, între Mărăcineni şi Râmnicu Sărat, s-a circulat până după prânz numai în coloană organizată de poliţia rutieră şi deschisă de un utilaj greu. Aceasta a fost soluţia găsită de autorităţi, pentru că intervenţiile de deszăpezire au fost aproape inutile, deoarece viscolul acoperea imediat şoseaua cu zăpadă.

De ieri de la două n-au desfundat doi metri de zăpadă. Ne duceam toţi oamenii ăştia care suntem aici şi dădeam cu lopeţile, cu mâinile”, a declarat un șofer.

Nervi au fost şi la intrarea pe Autostrada Soarelui dinspre Bucureşti.

„De asta am plecat de acasă din pat că am zis că se circulă. Zic: hai, mă! luăm maşina şi plecăm acasă la Constanţa. Asta e! Stăm acum aici”, a declarat un bărbat.

„Am aflat că s-a deschis şi se merge în coloană până la Drajna. De fapt, vedeţi cum este. Nu se pleacă”, a adăugat alt bărbat blocat pe drum.

Deşi Compania Naţională de Drumuri a anunţat că Autostrada Soarelui s-a deschis încă de la ora șapte dimineaţa, la ora opt au fost, în continuare, poliţişti pe autostradă care i-au dirijat pe şoferi pe DN2.

Abia trei ore mai târziu, şoferii au intrat pe A2 în coloană, escortaţi de maşini ale poliţiei, până la Lehliu. De acolo, şi-au continuat călătoria pe vechiul drum.

La aproape 12 ore de când s-a oprit ninsoarea, un sens de mers al Autostrăzii Soarelui e în continuare acoperit de zăpadă. Practic pe direcţia Lehliu-Bucureşti nu a intervenit până acum niciun fel de utilaj. Se circulă doar parţial pe sensul celălat de la Bucureşti până la Lehliu de unde şoferii pot să îşi continue drumul pe vechea şosea.

Cum însă la Lehliu nu exista niciun semn care să interzică intarea pe A2, au fost şi câţiva şoferi care au încercat să îşi continue drumul spre Constanţa tot pe autostradă, ieşind din coloană. S-au întors însă pe contrasens, după nici 200 de metri.

Citiți și:

A2, deschisă pe tronsonul București-Lehliu numai pentru autoturisme. Se circulă doar cu antemergător. Promisiunile CNADNR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri