Circulaţie îngreunată pe A1 şi A2. Stratul de zăpadă a ajuns deja la doi centimetri

Data publicării:
autostradaA1

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti ninge viscolit, iar între kilometrii 11 şi 36, stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri, informează Mediafax.

Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, ninge viscolit între kilometrii 12 şi 105, iar din cauza carosabilului ud şi a temperaturilor în scădere, s-a format polei.

Maşinile care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă nu pot circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, potrivit prevederilor legale. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante.

Pentru neechiparea corespunzătoare a maşinii se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este între nouă şi 20 de puncte, respectiv între 810 de lei şi 1.800 de lei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri