Circulație îngreunată pe DN 2B, în județul Buzău, din cauza unui TIR care a derapat pe carosabil

Data publicării:
00061735 large

Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, a declarat la Digi24 că „la ora 21.17 a fost primit un apel care semnala că pe DN2B, în zona localității Bâlhacu, un TIR a derapat blocând circulația”.

Patru utilaje de mare tonaj s-au deplasat la fața locului, pentru a scoate vehiculul de de pe drum.

„De puțin timp s-a deschis circulația pe un singur fir”, a precizat Vasile Prahoveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, care a adăugat că în aceste condiții meteo nefavorabile intervenția va mai dura.

În urma acestui incident nu s-au înregistrat răniți.

Zi cu accidente în aproape toate zonele țării 

De altfel, dodul galben de ninsori şi viscol pentru 27 de judeţe, care a expirat aseară, a provocat mari probleme pe şoselele din ţară. Zăpada şi viteza prea mare au dus nouă oameni la spital în Argeş, după ce microbuzul cu care călătoreau s-a răsturnat. S-a circulat cu greutate şi pe drumurile din Moldova, mai ales în zonele în care nu ajuns utilajele de deszăpezire.

Mai bine de o oră au aşteptat şoferii din Suceava să se deblocheze traficul de la intrarea în oraş. În zonă a nins aproape toată noaptea, iar drumarii nu au dat deloc cu antiderapant. Pe sub stratul de zăpadă era gheaţă iar tirurile nu au putut urca o pantă de la intrarea în oraş. Imediat, coada de maşini s-a întins pe aproape 3 kilometri. Abia în jurul orei 10 au venit drumarii şi au deblocat drumul.

În judeţul Argeş, un microbuz cu 12 persoane care mergeau la muncă la Pitesti s-a răsturnat în aproprierea localităţii Cocu. Nouă dintre ele au fost rănite şi transportate la spital.

Bărbatului i s-a întocmit acum un dosar penal pentru vătămare din culpă iar dacă se va dovedi că este vinovat, va rămâne fără Serviciu.

Pe Drumul European 85, în judeţul Vrancea, problemele au apărut încă de dimineaţă. Trei accidente s-au produs în mai puţin de trei ore şi în toate au fost implicate numai tiruri, care au derapat din cauza zăpezii şi s-au pus de-a curmezişul drumului.

Pe centura capitalei, patru muncitori ai unei firme de salubritate au fost răniţi şi transportaţi la spital după ce maşina în care se aflau a derapat, a rupt gardul unei societăţi comerciale şi s-a prăbuşit cinci metri într-o groapă.

27 de judeţe din sudul şi centrul ţării au fost sub atenţionare cod galben de ninsori până la ora 22, iar meteorologii spun că e posibil să ningă şi după aceea, în special în Moldova şi zonele montane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri