CJ Constanța a cumpărat apartamente în valoare de peste 3 milioane de euro de la un afacerist controversat

Data publicării:
cj constanta

Plăţile ilegale pentru care procurorii DNA l-au ridicat Nicuşor Constantinescu sunt doar o parte din afacerile în care este implicat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Fără legătură cu cele întâmplate ieri, Nicuşor Constantinescu a fost reclamat la DNA de Curtea de Conturi după ce Consiliul Judeţean pe care îl conduce a cumpărat, în 2012, 25 de apartamente de protocol la supra-preţ, scrie Adevărul.

Mai exact, Consiliul a semnat un contract pentru achiziţia a 19 apartamente de 3 camere a câte 150.000 de euro fiecare şi achiziţia a 6 apartamente de două camere a 130.000 de euro. Suma totală: 3,6 milioane de euro, pe care Consiliul Judeţean Constanţa ar trebui să o achite în 60 de rate până în 2017.

Vânzătorul apartamentelor a fost firma Stop SRL, controlată de omul de afaceri Costel Zelcă, un influent om de afaceri din Constanţa. Potrivit contractului iniţial, Consiliul Judeţean ar fi primit cheia apartamentelor în vara anului 2012. Însă, contractul a fost modificat între timp, iar Consiliul Judeţean va deveni proprietarul de drept al celor 25 de apartamente abia după ce va achita cele 3,6 milioane de euro, adică în 2017.

Un detaliu extrem de important este faptul că această anchetă a fost făcută de auditorii din Brăila ai Curţii de Conturi pentru că pe inspectorii din Constanţa presiunea era uriaşă, mai spun jurnaliștii de la Adevărul. De altfel, ieri, când a ieşit de la DNA, Nicuşor Constantnescu s-a arătat nemulţumit de faptul că a fost reţinut de procurori veniţi tocmai de la Bucureşti.

„Ce caută instituţiile de la Bucureşti într-un dosar care este la DNA Constanţa? Adică ce să înţeleg, că poliţiştii din Constanţa sunt incompetenţi sau sunt timoraţi de către Consiliul Judeţean Constanţa?”, spunea Nicuşor Constantinescu.

Ei bine, în 2006, când preşedintele Consiliului Judeţean a adormit la volan, într-o intersecţie din Constanţa, poliţiştii veniţi să îi dea deşteptarea păreau destul de timoraţi. Nicuşor Constantinescu a pus starea de somnolenţă de atunci pe seama unor probleme medicale.

Şi tot problemele medicale îi vor permite preşedintelui Consiliului Judeţean să părăsească ţara după ce iniţial primise interdicţie de la DNA.

Până când Direcţia Naţională Anticorupţie va decide ce va face cu sesizarea Curţii de Conturi privind apartamentele va continua urmărirea penală începută ieri. Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu după a aprobat printre altele sponsorizarea unor cluburi sportive şi finanţarea unor programe de împădurire care până la urmă nu au mai avut nimic de-a face cu împădurirea. Ar fi fost cheltuite astfel 5 milioane de euro din bani publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri