Cluj-Napoca va avea cea mai modernă Sală Polivalentă din România

Data publicării:
salapolivalentaCluj

Proiectată după modelul sălilor de sport din Europa de Vest, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca va avea cel puţin 7.000 de locuri. În caz de nevoie, capacitatea poate fi extinsă până la 10.000 de locuri, datorită unei gradene retractabile.

„Clujul va avea cea mai mare şi modernă Sală Polivalentă din România. Va avea un cub video, exact ca marile săli de competiţie sportivă sau de spectacole. Faptul că vom avea panouri solare şi structuri care să permită energiei regenerabilă să fie utilizată, costurile de întreţinere vor fi mai mici”, spune Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Unică în România, faţada translucidă a clădirii va reflecta atât lumina interioră, cât şi cea exterioară.

Sala va fi luminata din interior, deci vie, lucrul aacesta va transpare în exterior. Lumina va trece prin transluciditatea faţadelor”, explică Şerban Ţigănaş, proiectant.

Sala va avea un sistem electronic de numărare a spectatorilor.

„Instalaţia salii reacţionează la numărul de spectatori, respectiv ventilaţia, schimburile de aer. Sistemul de management al instalaţiilor numără, de fapt, publicul şi e o formulă de a te adapta”, spune Şerban Ţiganaş.

Pentru ca Sala Polivalentă să fie gata la timp, cei 260 de muncitori lucrează zi şi noapte pe şantier.

E funcţională în toţi parametrii. Credem după toate testele de climatizare, de sonorizare, de curent, de tot ce înseamnă securitate, incendiu, credem că la sfârşitul lunii octombrie va fi dată publicului”, crede Ovidiu Cristea, constructor.

Sala Polivalentă va fi inaugurata oficial pe 31 octombrie printr-un concert al artistului James Blunt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri