CNA: Digi24, în toate rețelele de cablu din țară

Data publicării:
cna-sigle-3

Decizia a fost luată de Consiliul Național al Audiovizualului în ședința de marți, conform articolului 82 din Legea audiovizualului numărul 504 din 2002 şi Deciziei CNA numărul 72 din 2012.

Digi24HD, singura televiziune de ştiri care emite full HD, intră, din această seară, în lista „must-carry”. CNA a introdus Digi 24HD pe lista televiziunilor care trebuie preluate obligatoriu de către toate companiile de cablu.

Companiile de cablu trebuie să facă schimbările în maximum 30 de zile de la data publicării listei pe site-ul CNA. Potrivit articolului 82 din Legea Audiovizualului „orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă.”

Digi24HD a fost lansat pe 1 martie 2012, de către compania RCS&RDS, cel mai important operator de telecomunicaţii din România. Digi24HD este o televiziune de ştiri care le propune telespectatorilor un program echilibrat, imparţial, care pune informaţia înaintea opiniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri