CNA: Guvernul să consulte firmele de cablu şi publicitate

Data publicării:
5122012 20cna-37018

În timpul ședinței, reprezentanții firmelor de cablu și ai agențiilor de publicitate și-au spus punctul de vedere și au criticat această ordonanță a Guvernului.

Aceștia au cerut membrilor CNA ca, dacă trimit un răspuns Guvernului, acesta să fie unul negativ.

Preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu, Radu Petric, a declarat chiar că ordonanța este „o trăsnaie”.

A început apoi o dispută în rândul membrilor CNA, aceștia discutând dacă să includă punctul de vedere al cabliștilor în punctul de vedere al CNA sau nu. După discuții care au durat o oră, timp în care nu s-a ajuns la nicio înțelegere, s-a luat decizia ca CNA să nu trimită un punct de vedere, ci doar o scrisoare în care să fie precizat faptul că instituția nu poate avea un punct de vedere din cauza opiniilor extrem de divergente. Aceștia ar urma să ceară Guvernului să invite la consultări publice toți actorii implicați pe piață.

Legea trebuie revizuită. Să încetăm a mai încerca să aservim o instituţie intereselor de moment. Este o ordonanţă de Guvern dată în genunchi. Nu pe genunchi. Cineva stă în genunchi şi scrie”, este de părere Radu Petric, presedintele Asociatiei Cablistilor

„Să oprim dezastrul să se întâmple. Pot apărea intervenţii pe editorial, inclusiv şantajul”, a afirmat Victor Dobre, director executiv Internation Advertising Association.

Pur şi simplu o să trimitem o adresa către iniţiator, ministrul Comunicaţiilor, în care o să spunem ce am făcut astăzi, o amplă dezbatere şi o să considerăm că mai departe dezbaterea publică trebuie făcută de iniţiator”, a declarat Rasvan Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri