Cod de Conduită la Ministerul Fondurilor Europene. Maşinile vor fi dotate cu GPS

Data publicării:
eugen teodorovici ministru fonduri europene

 

"Vă dau un exemplu mic, dar care poate să aibă un impact în zona aceasta: vom cumpăra maşini pentru minister, în toate structurile de management, pentru că e nevoie de astfel de maşini. Am spus că le vom brandui pe toate, cu tot ce înseamnă Minister al Fondurilor Europene, cu sigla Ministerului Fondurilor Europene şi voi crea chiar şi o linie verde de telefon. Vor fi dotate cu GPS, ca să ştim clar în fiecare moment unde acea maşină călătoreşte, în ce zonă. Şi dacă cumva o maşină a ministerului se duce într-o anumită zonă, nu ştiu, alta decât cea normală în care trebuie să circule, oricine poate notifica ministerului că acea maşină se află la nu ştiu ce adresă şi aşa mai departe. Tocmai pentru a descuraja chiar şi, nu ştiu, utilizarea acestor maşini publice în interes personal", a explicat Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă în acest fel nu induce un sentiment de teamă în rândul angajaţilor, care s-ar putea simţi supravegheaţi, Eugen Teodorovici a răspuns: "Nu, de ce? Păi, este normal să fie aşa. Fiind o procedură foarte clară, fiind regulile foarte clare, este evident că n-ai cum să greşeşti, decât dacă într-adevăr o ţii cu tot dinadinsul. Dar trebuie să fie totul foarte clar. Şi încă o dată, regulile acestea Comisia tot timpul le-a propus ca şi idei de luat în seamă, numai că, din păcate, este foarte greu să înţelegi spiritul legii. De foarte multe ori şi în administraţie, funcţionarii sunt ţintiţi către respectarea literei legii, nu neapărat a spiritului legii".

Prin acest Cod de Conduită "vreau să evităm orice fel de suspiciune posibilă asupra unei structuri sau asupra unei persoane care derulează fonduri europene", a punctat Teodorovici.

Pe de altă parte, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că funcţionarii din zona fondurilor europene vor fi evaluaţi de două ori pe an.

"Noi am reuşit în acest an să uniformizăm salarizarea tuturor celor care sunt implicaţi în zona de fonduri europene (...). De asemenea, întregul personal, de aproximativ 2.500 de oameni din sistem va primi aceste salarii mărite, dar pe baza unei evaluări, pe care Banca Mondială ne-a furnizat-o, pe bază de performanţă. Deci avem acum o metodologie clară, pe baza căreia evaluăm de două ori pe an întregul personal", a spus ministrul Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri