COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL. Care sunt drumurile naționale din sud şi sud-est care au fost închise

Data publicării:
26 2001laurentiue85-45901

Potrivit avertizării meteorologilor, în aceste zone ninge abundent sâmbătă, iar vântul suflă în rafale, cu viteze de până la 70 de kilometri pe oră, în unele zone.

Actualizare 18.00.Viscolul ţine închise şi la această oră 14 drumuri naţionale şi 35 de drumuri judeţene. Cele mai multe sunt blocate încă de ieri. Sunt şoferi care au fost nevoiţi să aştepte chiar şi 20 de ore în nămeţi un utilaj care să le elibereze drumul.

În judeţul Vrancea, prefectul a cerut ajutorul armatei ca să ajungă la 12 bolnavi care au nevoie de dializă.

Actualizare 17.40. Un echipaj format din doi militari, cu un mijloc autoşenilat de evacuare medicală, a intervenit în localitatea Ciuşlea din judeţul Vrancea pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, alţi doi militari, cu un camion, deplasându-se la Homocea în sprijinul altor 11 persoane ce necesită dializă.

„Astfel, doi militari cu un mijloc autoşenilat de evacuare medicală (MEDEVAC) au intervenit în localitatea Ciuşlea, judeţul Vrancea, pentru evacuarea unei persoane cu nevoi de dializă, iar alţi doi militari, cu un camion DAC 665T, s-au deplasat în localitatea Homocea pentru a evacua alte 11 persoane ce necesită efectuarea dializei”, menţionează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Actualizare 13.00. O femeie care a suferit un accident vascular cerebral a fost preluat în urmă cu scurt timp de un elicopter, dintr-o comună din judeţul Galaţi.

Pacienta a aşteptat mai bine de patru ore să fie transportată la spital, pentu că salvarea nu a putut ajunge din cauza drumului blocat de viscol.

Citiţi şi

Liviu Dragnea, către şefii CNADNR: Vă felicit pentru cum aţi acţionat zilele trecute

IAŞI. O ambulanţă chemată pentru un copil, blocată în zăpadă

Actualizare10.00.Drumul European E85 a fost blocat de vineri noapte până sâmbătă dimineaţă, în dreptul localităţii Focşani. Şoferii au fost opriţi preventiv, formându-se astfel o coloană de 7-8 kilometri.

Utilajele de deszăpezire au acţionat împotriva zăpezii depuse şi viscolului care continua şi la ora 9:30, sâmbătă dimineaţă.

În jurul orei 10:00, drumul a fost deblocat.

Actualizare 9.00.Salvarea nu poate ajunge la un pacient care a suferit un accident vascular cerebral. Pacientul locuiește într-o comună din nordul județului Galați, iar drumul este blocat de viscol.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a anunţat că un elicopter SMURD va fi trimis ca să aducă bolnavul la spital.

Situaţia completă a drumurilor afectate deninsori şi viscolAICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri