Sari la conținut

Cod galben de ploi abundente şi vânt puternic

ANM a anunțat cod galben în intervalul 30 ianuarie 2015, ora 17 - 31 ianuarie 2015, ora 10. Se vor semnala ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori la munte. 

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 l/mp şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici peste 35...40 l/mp. Vor fi ploi, iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie.

Între orele 09:00 şi 12:00 în judeţul Harghita, precum şi pe drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 metri. 

Între orele 06:40 şi 12:40 în județul Caraş-Severin, vestul şi nordul, precum şi în zona de munte aferentă, în județul Timiş, zona de câmpie, în județul Arad, îndeosebi în zona de deal se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăşi 60...70 km/h; la munte viteza la rafală va depăşi 80...90 km/h şi vor fi ploi slabe.

Între orele 05:30 şi 09:00, local în judeţul Sibiu (în special pe Valea Oltului şi în zona montană înaltă) se vor semnala vânt cu viteză la rafală de peste 75 km/h.