Cod galben de ploi pentru 17 județe

Data publicării:
masini parcare ploaie ploi - captura 2

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 09.00 şi este valabilă până la ora 21.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui şi izolat în Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în nordul, nord-estul şi local în centrul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină.

În judeţele avertizate cu cod galben, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Astfel de manifestări vor fi posibile şi în partea de sud-est a teritoriului, dar pe arii mai restrânse, a precizat ANM.

De luni, ora 20.00, până marţi, la ora 09.00, au fost sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii 22 de judeţe din jumătatea de vest a ţării, respectiv Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Alba, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj, Satu Mare şi Dâmboviţa.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri