Cod galben de viscol prelungit

Data actualizării: Data publicării:
masina viscol iarna

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit şi a extins codul galben de viscol şi vânt puternic emis vineri. Atenţionarea este valabilă pentru 19 judeţe din jumătatea de est a ţării şi vizează intensificări ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră. În acelaşi timp rămâne în vigoare codul galben de ger.

masina viscol iarna

 

ACTUALIZARE. La ora 23:00, codul galben de vânt a fost restrâns la 5 judeţe din jumătatea de nord a Moldovei. Avertizarea expiră la ora 4:00, în această noapte.

cod galben vant 2

Până luni la ora 4.00, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50 - 60 de kilometri pe oră şi, pe arii restrânse, 70 de kilometri pe oră, spulberând şi troienind zăpada, avertizează meteotologii. Atenţionarea cod galben vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

cod galben vant

Temporar va mai ninge slab şi se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, în Moldova, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, nordul Dobrogei şi extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopţii de duminică spre luni în judeţele din jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane înalte, precizează ANM.

Codul galben de vânt fusese emis vineri, pentru 14 judeţe din est şi sud-est, şi urma să expire duminică seara, la ora 22:00. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri