Sari la conținut

Cod galben în București. Câte utilaje de deszăpezire intervin pe străzile din Capitală

Cele 322 de utilaje, dintre care 61 în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 55 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 35 în Sectorul 5 şi 47 în Sectorul 6, împrăştie material atiderapant şi pluguiesc zăpada pe arterele din Urgenţa I, respectiv străzile cu trafic RATB, cele unde sunt obiective sociale şi instituţii publice, dar şi în zona podurilor, rampelor, pantelor şi pasajelor, informează Mediafax.

De asemenea, peste 1.000 de operatori manuali curăţă zăpada din staţiile RATB, refugiile de tramvai, rigole şi de pe trecerile de pietoni din toate cele şase sectoare.

"În funcţie de condiţiile de trafic, planul pentru orele următoare este ca operatorii de deszăpezire să intervină cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, în zona spitalelor şi a instituţiilor de interes public, pe străzile care fac legătura cu bulevardele mari şi apoi pe străzile laterale", a precizat sursa citată.

Semafoare defecte sunt în Piaţa Presei Libere, străzile Charles de Gaulle, Răzoare, intersecţia Calea Floreasca cu strada Glinca şi strada Turda cu bulevardul Ion Mihalache, în aceste zone intervenind echipe de la Administraţia Străzilor.

Zăpada de pe liniile de tramvai este îndepărtată cu utilaje RATB, iar 400 de operatori manuali curăţă zăpada de pe refugii.

Pe de altă parte, la centrul social de la Berceni sunt cazate 155 de persoane fără adăpost, iar la cel din Pallady, alte 287 de persoane.

Echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti continuă identificarea oamenilor străzii pentru a-i caza în centrele municipalităţii şi distribuie haine groase şi încălţăminte celor care refuză adăpostirea.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol şi polei de duminică seară până luni la ora 18.00.