COD PORTOCALIU. 11 zboruri de pe Aeroportul Henri Coandă au fost anulate sâmbătă

Data publicării:
otopeni bucharestairports.ro 1

Foto: bucharestairports.ro

Actualizare 20.00. Unsprezece curse aeriene au fost anulate pe aeroportul Otopeni.

Actualizare 17.30 Nouă zboruri au fost anulate până acum pe aeroportul Otopeni. Avioanele care trebuiau să zboare spre Roma, Viena, Belgrad, Varşovia, Zurich, Munchen şi Frankfurt, dar şi cursele interne Bucureşti - Timişoara şi Iaşi - Bucureşti nu s-au putut ridica de la sol. Rafalele de vânt transportă zăpada pe pistă şi îngreunează procedurile de degivrare. 

Actualizare 15.50. Ministrul Ramona Mănescu a explicat, în timpul ședinței comandamentului de urgență, că Aeroportul Internațional „Henri Coandă” funcționează în condiții de iarnă.

O parte dintre companii refuză aterizarea pe motive de siguranță mai stricte. Pista este închisă periodic, pentru scurte intervale, pentru curățare și pentru verificarea senzorilor”, a spus ministrul.

Probleme sunt şi pe aeroporturile din Cluj şi Târgu Mureș, acolo unde cursele către Munchen, respectiv Otopeni au fost de asemenea, anulate.

De asemenea, două sute patruzeci de oameni, majoritatea români, au stat ore întregi în aeroportul din Budapesta, după ce cursele care trebuia să-i aducă din Germania la Bucureşti au fost oprite în Ungaria, din cauza condiţiilor meteo.

În jurul orei 10.00, pe Henri Coandă alte zboruri înregistrau întârzieri de până la o oră, la decolare, din cauza procedurilor de degivrare. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, a declarat la Digi24 că situația curselor aeriene este „bună spre foarte bună” date fiind condițiile meteorologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri