COD PORTOCALIU. 250 de turişti blocaţi la Rânca

Data publicării:
ranca drum blocat

Pe aproximativ 250 de turişti vremea rea i-a prins în staţiune, la peste 1.600 de metri altitudine.

Drumul dintre Novaci şi Rânca a fost închis încă de vineri seară.

„De la kilometrul 23 la kilometrul 27, intensificările vântului sunt destul de puternice, rafelele fiind și de 80 de km pe oră. Se formează troiene de zăpadă care pot ajunge până la doi metri”, a spus Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Câteva zeci de persoane nu au ţinut cont de avertizările meteorologilor şi, deşi ştiau că drumul este închis, au venit totuşi la munte. Nu au fost lăsaţi, însă, să urce.

Turiştii au aşteptat chiar şi cinci ore în speranţa că cei de Drumuri îi vor lăsa până la urmă să ajungă în staţiune. Au fost revoltaţi când li s-a spus că nu se poate. La fel şi hotelierii, care sperau să-şi sporească veniturile odată cu venirea zăpezii.

„Pot să vină două utilaje în faţă şi să urce ca până acum, când a fost viscol de viscol şi tot s-a urcat. Acum, când nu bate vântul decât foarte puţin, pe alocuri, acolo lângă releu, nu înţelegem de ce nu dă drumul”, spune Constantin Pănescu, proprietarul unui hotel din Rânca.

Un echipaj de poliţie va asigura paza pentru ca nimeni să se aventureze pe drumul închis.

„În eventualitatea în care se va deschide circulaţia pe acest drum, recomandăm participanţilor la trafic să aibă maşinile echipate corespunzător pentru iarnă”, a declarat Robert Vigaru, inspector SPR Gorj.

Drumul către staţiunea Rânca este închis pentru a doua oară în această iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri