Cod portocaliu. Apă de jumătate de metru în Timiş

Data publicării:
inundatii timis

Zeci de curţi au fost inundate, iar 14 oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor. Când au revenit acasă, şi-au găsit păsările şi animalele înecate.

În localitatea Hodoş din judeţul Timiş, mai multe persoane au fost salvate de pompieri cu bărcile, după ce au rămas blocate în casele în care apa ajunsese la jumătate de metru.

Încă de la miezul nopţii, drumurile din satul Visag au fost acoperite de apă.

„Oamenii spun că viitura a lovit după mizeul nopții și că a fost nevoie de doar câteva minute pentru ca apa să le ajungă la porțile caselor”, transmite corespondentul Digi24.

„A intrat apa și în curte, la porci, găini... În casă am dat cu mătura și nu dovedim să o scoatem afară”, spune unul dintre localnici.

Drumul spre satul Honorici a fost inundat, iar mai multe grădini și curți au fost distruse de ape.

„E apă foarte mare și nu putem trece cu mașina, așteptăm până trece. Dacă nu vine cumva altă viitură”, spune un localnic.

„Am avut 14 persoane de evacuat, au fost inundate casele”, a declarat Ioan Cardaș primarul comunei Victor Vlad Delamarina.

Probleme au fost şi în municipiul Lugoj, unde canalizarea nu a mai făcut față iar apa a umplut străzile și pivnițele oamenilor.

„Apa este un metru și zece centimetri în beci, unde am depozitate cam toate bunurile de consum ale familiei”, spune un localnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri