COD PORTOCALIU. Autostrăzile A1, A2 și A3 sunt închise. Alte șosele pe care se circulă cu dificultate

Data publicării:
zap

În jurul prânzului, Autostrada Soarelui era închisă pe sectorul București-Drajna. După prânz au fost închise A1 și A3. Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme sunt blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău. Cea mai gravă situaţie era în zona localităţii Săgeata, unde un microbuz cu 11 pasageri a rămas împotmolit în nămeţi. Pe de altă parte, 250 de turiști care erau blocați de aseară în Rânca au început să fie evacuați cu ajutorul utilajelor de deszăpezire. Drumul National 67C, care face legătura dintre staţiune şi localitatea Novaci, a fost închis din cauza viscolului.

Actualizare 19.25. Potrivit Infotrafic, la 21 de drumuri naționale sunt închise, iar pe alte trei sunt impuse restricții de tonaj.

Actualizare 18.24. Numărul de drumuri închise a ajuns la 22.

Actualizare 16.01. 16 drumuri naționale sunt blocate din cauza viscolului. În aceeași sutuație sunt 9 drumuri județene, iar alte 15 sunt închise.

ACTUALIZARE 14.20 12 drumuri naţionale sunt blocate. Şeful Poliţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă, spune că nu sunt drumuri blocate, ci restricţionate traficului, pentru a permite deszăpezirea. El spune că situaţia se datorează unor șoferi inconștienți care nu au ținut seama de avertizări.

ACTUALIZARE 13.40. Potrivit Centrului INFOTRAFIC, la ora 13.00, traficul era întrerupt pe următoarele autostrăzi și drumuri naționale:

- A1 București – Pitești, A2 București – Fetești, A3 București – Ploiești

- În județul Buzău: DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2C Buzău – Pogoanele – Padina și DN2B Buzău – Vizireni

- În judeul Vrancea: DN23B Măicănești – Ciorăști și DN2N Bogza – Caiata

- În județul Galați DN24D Galați – Târgu Bujor, între localitățile Tuluțești și Vârlezi

- DN2 Urziceni (Ialomița) – Focșani (Vrancea)

- În județul Gorj: DN67C Novaci – Rânca.  

- DN 1D (Albeşti, Argeş - Urziceni, Ialomiţa)

ACTUALIZARE 13.05. Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost închisă în urmă cu o oră pe sensul spre Piteşti, din cauza unui accident în lanţ, produs la kilometrul 56. În carambol sunt implicate cel puţin zece autoturisme şi şase TIR-uri, care au derapat şi au blocat drumul.

ACTUALIZARE 12.35. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, începând cu ora 12:30, circulaţia rutieră este închisă pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti. Informații detaliate despre situația de pe șosele sunt disponibile AICI. 

Rutele ocolitoare recomandate sunt: pentru A1 Bucureşti - Piteşti: DN7 (Bucureşti - Titu - Găeşti -Piteşti), pentru A3 Bucureşti – Ploieşti: DN 1 (Bucureşti - Ploieşti).  

Actualizare 12.25. Turiștii de la Rânca au început să fie evacuați cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Actualizare 12.00  Autostrada București-Constanța se închide din nou pe tronsonul București-Drajna, după ce douăzeci de autoturisme au fost implicate într-o serie de accidente rutiere uşoare produse în ultimele ore. Cauza accidentelor a fost neadaptarea vitezei la condițiile meteo, cu toate că A2 a mai fost închisă în această dimineaţă timp de o oră, tot din cauza unui accident rutier.

 Astfel, Autostrada A2 şi şase drumuri naţionale din Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vrancea şi Gorj sunt închise din cauza vizibilităţii reduse. Circulaţia este oprită pe DN 22 între Râmnicu Sărat şi Brăila, pe DN 23B între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, pe DN 2C între Costeşti şi Padina, pe DN 67C între Novaci şi Rânca, precum şi pe DN 2 între Urziceni şi Focşani. Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost şi ea închisă timp de patru ore, în această dimineaţă. Autostrada Soarelui a fost închisă din nou în urmă cu câteva minute, pentru a doua oară astăzi.

Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme sunt blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău. Cea mai gravă situaţie este în zona localităţii Săgeata, unde un microbuz cu 11 pasageri a rămas împotmolit în nămeţi.

Actualizare 11.25. Peste 120 de utilaje pentru deszăpezire acţionează în judeţul Mehedinţi, care de aseară este sub cod portocaliu de viscol. Cea mai afectată zonă este cea a localităţii Baia de Aramă, unde stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri.

Actualizare 11.16. A fost închis și DN2B (Buzău-C. A. Rosetti), din cauza vizibilității reduse.

Actualizare 10.20. „Rămân închise DN22 (Râmnicu Sărat -Brăila), DN67C (Novaci-Rânca), DN23B (Măicănești-Ciorăști) și DN2C (Buzău-Pogoanele-Padina)”, a declarat, la Digi24, inspectorul Adrian Creangă, de la Centrul Infotrafic al IGPR.   

Actualizare 10.05. Autostrada București-Pitești a fost redeschisă. Circulația este îngreunată pe A2, din cauza unui accident rutier.  

Codul portocaliu de ninsori şi viscol este în vigoare de ieri de la ora 18. Avertizarea vizează 10 judeţe din sudul ţării şi Capitala, iar alte 16 judeţe vor fi până mâine la ora 18.00, sub cod galben.

Actualizare 8.20. Cod portocaliu şi în judeţul Olt. Meteorologii au transformat în această dimineaţă codul galben in cod portocaliu de viscol pentru jumătatea nordică a judeţului, inclusiv pentru Slatina.

Actualizare 8.02. Circulaţia este îngreunată şi Drumul European 85. Judeţul Buzău se află şi el sub cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Actualizare 7.09.DN22 fost închis. Între Râmnicu Sărat și Brăila, vizibilitatea este sub 20 de metri. Gabriel Baltă, prefectul județului Buzău, a declarat, la Digi24, că nu poate estima când va fi deschis circulației DN22.  

Actualizare 06.51. Autostrada A1 București-Pitești a fost închisă din cauza viscolului. Șoferii au la dispoziție ruta ocolitoare București - Titu - Găești - Pitești. 

„Pe zona noastră, se acționează cu 10 utilaje de la Drumuri Naționale și sperăm că lucrurile vor intra în normal cât mai repede. Ninsoarea este abundentă, vizibilitatea este foarte redusă – aproximativ 10 metri”, a declarat, la Digi24, prefectul județului Argeș, Cristian Soare.  

Turiștii care au vrut să urce aseară în stațiunea Rânca au fost întorși din drum. Polițiștii au blocat calea de acces imediat după ora 22.00, de teamă că mașinile ar putea derapa și ar rămâne înzăpezite.

Autoritățile spun cã drumul este acum extrem de periculos

Unul dintre motivele pentru care s-a închis drumul e lipsa de vizibilitate. Ați văzut: viscol, viscol, Sunt șoferi care se aventurează”, spune Ion Tudor, directorul companiei de drumuri din Gorj.

Este pentru a două oară în această iarnă când drumul dintre Novaci și Rânca este blocat. În decembrie, şoseaua a fost închisă timp de două zile din cauza zăpezii.

Se circulă cu dificultate pe autostrăzi și mai multe drumuri naționale

Subcomisarul Cătălin Bocai, de la centrul Infotrafic, a declarat la Digi24 că, în acest moment, se circulă îngreunat pe mai multe drumuri din țară, inclusiv DN1, pe porțiunea București-Ploiești, DN6 București-Alexandria și Turnu Severin- Strehaia, DN3 București-Slobozia, DN2 Urziceni-Buzău, Slobozia-Țăndărei și DN5 București-Giurgiu. De asemenea, circulația este dificilă și pe Autostrada București-Pitești, Autostrada București-Constanța și Autostrada București-Ploiești.

Din cauza viscolului au fost închise porturile Constanța-Nord, Constanța-Sud, Agigea și Midia. De asemenea, rămâne închis portul Mangalia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri