COD PORTOCALIU de caniculă în şase judeţe

Data publicării:
canicula europa 0807 GettyImages-173650798-6
Foto: Gulliver/GettyImages

 

FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi vor fi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Bucureştiul şi celelalte judeţe, cu excepţia judeţelor Constanţa, Tulcea şi Covasna, sunt joi sub cod avertizare galben de caniculă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

Avertizarea cod galben de caniculă va fi menţinută, vineri, pentru Bucureşti şi 32 de judeţe. Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş, unde şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade.

Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri