Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Galaţi. 13 localităţi sunt sub ape

Data publicării:
inundatii-2

În zona centrală a judeţului Galaţi a început să plouă în jurul orei 17.30. Au fost emise patru avertizari cod galben, fiecare cu cel puţin 25 l/mp, iar la ora 22.00 a fost emis cod portocaliu, pentru alţi 40 l/mp. Codul portocaliu a fost prelungit ulterior până la ora 00.30.

Sunt vizate localităţile Tecuci, Matca, Corni, Cudalbi, Folteşti, Vlădeşti, Valea Mărului, Băneasa, Oancea, Cuca, Băleni, Fârtăneşti şi Tg. Bujor.

Deja în centrul localităţii apa are un metru. Am reper o maşină a poliţiei. Efectiv, apa este exact până la geamul maşinii de poliţie. Vin valuri de parcă ar veni Dunărea învolburată. Sunt destule case care sunt sub nivelul şoselei. Dacă pe şosea apa are un metru, vă daţi seama ce e acolo. S-au urcat oamenii în poduri. Efectiv nu avem cu ce să intervenim. În centrul localităţii poţi efectiv să mergi cu barca”, a declarat pentru Digi 24 Ştefan Drugan, primarul comunei Cudalbi.

Potrivit reprezentantului ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, toate echipajele sunt în misiune în localităţile afectate de inundaţii. Acestea acţionează cu bărci de salvare şi încearcă să evacueze locuitorii în zonele mai înalte, ca să fie în siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri